La veritable història del Capità Garfi

“Tots els nens, excepte un, neixen”. No ens hem confós, no. No és que volguéssim citar la primera frase de Peter Pan i ens haguem equivocat de verb. Amb aquesta frase arrenca el llibre que ens ocupa. Si de cas el seu títol n’havia deixat algun dubte, el paral·lelisme entre ambdós començaments evidencia que qualsevol semblança entre l’obra de J.M. Barrie i aquesta novel·la no és simple coincidència. El llibre de Baccalario, un prolífic autor italià de literatura juvenil, és un interessant homenatge al clàssic infantil, ple de picades d’ullet als seus referents i amb una missió encomiable: rescabalar la imatge d’un malvat que potser no ho és tant.

Però anem a pams. Tenim un nen que no ha nascut mai. O que, si més no, diuen que no ha sobreviscut al part. Es tracta d’en James, l’únic fill mascle de George IV d’Anglaterra. Nen il·legítim però fill del rei, al cap i a la fi. El perill que suposa aquesta circumstància mou un grup de conspiradors a desfer-se del nadó tan bon punt neix. I se n’haurien sortit, si no fos perquè els aliats del rei es compadeixen del nen i l’envien d’amagat a les Índies Orientals. Així comença la vida d’en James Fry i, amb ella, la llegenda del Capità Garfi.

Vaig escriure una ressenya d’aquesta entretinguda novel·la per al blog de la llibreria Al·lots. Si voleu llegir-la sencera, hi podeu accedir a través d’aquest enllaç.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s